Hlavní obsah

V Přerově hořela průmyslové hala, škoda je deset milionů

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Škodu za deset milionů korun si vyžádal rozsáhlý požár, který v neděli časně ráno zachvátil průmyslové haly v ulici 9. května v Přerově. Nikdo při něm nebyl zraněn. Na místě zasahuje osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. Právu to řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Rozsáhlý požár si způsobil škodu za deset milionů korunVideo: HZSOL, HKK

 
Článek

Oznámení o požáru přijali hasiči v neděli ve 3.56 hodin.

„Hoří především hala o rozměrech zhruba 50 krát 20 metrů. Objekt byl v době našeho příjezdu už celý v plamenech. Ozývaly se silné rány, vyletěly dveře, praskla boční zeď. Explodovalo několik tlakových lahví. Kvůli výbuchům a narušené statice objektu jsme požár hasili zvenčí s využitím dýchací a výškové techniky prostřednictvím několika proudů ze všech stran. Budova je na demolici. Čekáme na příjezd statika,“ uvedl mluvčí s tím, že požár částečně zasáhl i další haly, kde se jej ale hasičům podařilo lokalizovat velmi rychle.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Požár přerovské haly

„Nyní dohašujeme menší ohniska. Zásah pravděpodobně potrvá ještě celé dopoledne,“ dodal Hošák. Po deváté hodině ráno mluvčí doplnil, že už v hale nehoří a objekt se postupně předává vlastníkům. Předběžná škoda se prozatím odhaduje na deset milionů korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Hasiči likvidují požár přerovské haly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám