Hlavní obsah

Mladík ujížděl Hradcem stošedesátkou. Nechtěl jsem zahanbit rodinu, řekl policii

Hradec Králové

Až 160kilometrovou rychlostí ujížděl v noci na čtvrtek 22letý řidič Hradcem Králové a okolím. Mladíka policisté zadrželi poté, co naboural do dopravní značky. Řidič byl pod vlivem drog a neměl platný řidičský průkaz. Hlídce po zadržení bez dalšího vysvětlení řekl, že ujížděl proto, že nechtěl zahanbit rodinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík ujížděl rychlostí až 160 km/h kvůli rodiněVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka zastavila mladíka k běžné kontrole ve středu kolem jedenácté hodiny večer. Když policisté dorazili k autu a chystali se s řidičem promluvit, ten sešlápl plyn a začal ujíždět. Škodou Rapid uháněl lesem přes silnici I/35 do centra města. Pak najel na cyklostezku vedoucí k univerzitě, kde prorazil závoru.

„V ulici Bratří Štefanů pak nezvládl řízení, vyjel mimo silnici, kde narazil do dopravní značky a zůstal stát. Řidič se městem řítil až 160km/h rychlostí, nedával přednost v jízdě, jel v protisměru, zákazem vjezdu a najel i na cyklostezku,“ informovala v pátek mluvčí policie Iva Kormošová.

Dal si pervitin

Policisté řidiče a spolujezdce zadrželi pod hrozbou namířené pistole. Posléze zjistili, že šofér je pod vlivem pervitinu. Odběr krve však odmítl. „Muž se přiznal k vypití jednoho desetistupňového piva těsně před jízdou a k užití jedné dávky pervitinu někdy po poledni. Na dotaz, proč policistům ujížděl, sdělil, že nechtěl zahanbit rodinu,“ konstatovala Kormošová bez dalších podrobností.

Podle ní neměl mladík platný řidičský průkaz, protože si ho po vypršení zákazu řízení neobnovil. Mladistvého spolujezdce si převzala matka. Škoda na autě, které mělo mimo jiné proraženou pneumatiku, byla vyčíslena na 120 tisíc korun.

Policisté prověřují, zda se mladík nedopustil obecného ohrožení, a prosí svědky honičky, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám