Hlavní obsah

Otec se synem platili falešnými bankovkami. Odhalil je závozník

Právo, pab
Klatovy

Tři muže z Klatovska policie podezřívá, že udávali do oběhu falešné bankovky. V neděli skončili ve vazbě. Šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová potvrdila, že jsou stíháni za trestný čin padělání peněz a podvod. Hrozí jim až osm let vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Vazbu jsme navrhli z obavy, že by se mohli na svobodě skrývat, ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky nebo pokračovat v trestné činnosti,“ řekla Vítovcová.

Podle informací Práva jsou obviněnými otec (53) se synem (18) a jeho stejně starý kamarád, kteří již byli v minulosti trestáni. Udávat měli falešné tisícovky, dvoutisícovky i pětitisícovky. Padělky nejsou příliš zdařilé, muži s nimi platili ve večerkách, bufetech nebo v ubytovacích zařízeních.

„Jsou podezřelí zatím ze čtyř případů. Není vyloučeno, že jejich počet ještě naroste,“ doplnila státní zástupkyně. Jak trojice k padělkům přišla, zatím není jasné. „To ještě prověřují policisté,“ dodala.

Peníze prý dostali

Jak Právo zjistilo, nejstarší z obviněných tvrdí, že ho napálil neznámý Rom, kterému prodal auto. Peníze od něj prý dostal v obálce a nezkontroloval si je. Později si z nich vzal tisícovku na cigarety, přičemž prodavačka v trafice mu řekla, že bankovka není pravá. Když se pak podíval do obálky, zjistil, že jsou falešné všechny bankovky.

Všechny tři muže policisté zatkli poté, co zaplatili falešnými penězi v penzionu v Bezděkově na Klatovsku minulý čtvrtek. Jeho provozovatelka zavolala na linku 158 poté, co ji na podvod upozornil řidič, který jí zavážel pivo a kterému za něj chtěla zaplatit právě bankovkami od obviněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám