Hlavní obsah

Kocour ve Zlíně dělal cirkus a zaútočil na majitelku, zasahovala policie

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

S rozzuřenou kočkou habešskou si nevěděli v minulých dnech rady její chovatelé ze Zlína. Na pomoc jim do bytu museli přijít strážníci městské policie, kteří zvíře odvezli do útulku.

Foto: Profimedia.cz

Habešská kočka. Ilustrační foto

Článek

„V minulých dnech nám na tísňovou linku 156 zavolal muž, že měla jeho bývalou manželku a syna v jejich bytě napadnout a poranit kočka. K prověření neobvyklé události jsme proto poslali hlídku našeho útvaru kynologické služby,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníkům na místě sedmačtyřicetiletá chovatelka řekla, že ji zvíře bezdůvodně napadlo, poškrábalo a pokousalo na různých místech těla. „Sebevědomá agresivní kočka se později pustila také do jejího mladistvého syna, který přispěchal mamince na pomoc,“ poznamenal Janík.

Je v karanténě

Vzhledem k tomu, že majitelka měla strach zůstat s agresivní kočkou doma, odvezla ji hlídka do útulku pro zvířata v nouzi. „Ženě i jejímu synovi strážníci doporučili vyhledat ošetření a následující den dořešit osud jejich kočky přímo s pracovníky útulku,“ podotkl strážník.

Rodina v dalších dnech útulek kontaktovala. Kocoura se ale vzdala a nechce riskovat další útoky na své děti. „V současné době jej máme v karanténě. Předpokládám, že jej nabídneme případným zájemcům tak za dva týdny,“ sdělila Právu Eva Poiselová ze zlínského útulku.

Podle strážníků by si měli lidé dobře rozmyslet, jestli mají dostatek času a prostor k chovu koček v podmínkách bytového domu. „Zvíře není věc, ale živý tvor, který má své potřeby, nálady, chování a temperament,“ upozornil Janík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám