Hlavní obsah

Blesková záchrana v Praze: Muž zkolaboval na zastávce

Praha

Společnými silami zachránili kolemjdoucí, policisté a záchranáři 81letého seniora, který v Praze na ulici upadl do bezvědomí. Muže se nakonec podařilo stabilizovat a převézt do nemocnice. Bleskovou záchranu natočila pouliční kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana seniora v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Byl pátek krátce po šesté hodině večer, když si hlídka policistů v pražských Malešicích všimla shluku lidí na zastávce autobusu. Jakmile přijela blíž, zjistila, že zde právě probíhá záchrana muže, který zničehonic zkolaboval.

Policisté okamžitě začali s masáží srdce a přivolali na místo posily. Během několika vteřin dorazila na místo jiná hlídka vybavená mobilním defibrilátorem, který ihned použila.

„Život zachraňující výboje museli policisté použít opakovaně, neboť zachraňovaný upadal zpět do bezvědomí opakovaně. Zanedlouho se k policistům připojili záchranáři a muže společně stabilizovali natolik, že byl schopen převozu do nemocnice,“ vylíčil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

První hlídka podle něj pomáhala muži zhruba do dvou minut od kolapsu, profesionální pomoci se senior dočkal asi do pěti minut.

Mluvčí uvedl, že jeden ze zachraňujících policistů bojoval o život člověka už podruhé. Loni na polygonu v Mostě pomáhal zachránit řidiče, který s autem sjel do retenční nádrže. Policista byl za tuto akci oceněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám