Hlavní obsah

Zemřel pacient ze sanitky, která se v Ústí srazila s náklaďákem. Policie prověřuje nedbalost

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Pacient, který se minulý týden vážně zranil při střetu sanitky a nákladního auta v Ústí nad Labem, zemřel v nemocnici. Novinkám to ve čtvrtek řekl mluvčí policie Daniel Vítek s tím, že policisté případ prověřují jako usmrcení z nedbalosti. Zatím není zřejmé, kdo a v jaké míře za nehodu, při níž se zranili ještě další čtyři lidé, může.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragická nehoda se stala minulý týden v pátek. [celá zpráva] Pacient, kterého sanitka původně převážela na specializované nemocniční oddělení, zemřel týž den. „Byl převezen po střetu do nemocnice, kde zraněním podlehl,“ sdělil Novinkám ve čtvrtek Vítek.

Kriminalisté případ kvalifikovali jako usmrcení z nedbalosti. „Míra zavinění je předmětem dalšího prověřování, zatím nebylo zahájeno trestní stíhání žádné konkrétní osoby,“ upřesnil mluvčí.

Sanitka se s nákladním autem střetla v ústecké části Všebořice. Přepravovaný pacient utrpěl těžká zranění, záchranářka se svým kolegou středně těžká a dva muži z dodávky lehká poranění.

Podle zdravotníků se jednalo o tzv. sekundární převoz, při kterých sanita převáží pacienty z jedné nemocnice do druhé.

Reklama

Výběr článků

Načítám