Hlavní obsah

Nevylezu! Mladík se v centru Prahy zavřel do odtahovaného auta

Novinky, kub
Praha

Pomocí chvatů zpacifikovali pražští strážníci 22letého řidiče, který se zavřel v odtahovaném autě. Konflikt zaznamenali strážníci na kameru.

Řidič se v centru Prahy zavřel v odtahovaném autěVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Incident se odehrál ve středu odpoledne v Dlouhé ulici v centru metropole, mluvčí městské policie Irena Seifertová o něm informovala v pátek. Strážníci rozhodli o odtahu auta, protože stálo v rezidenční zóně bez oprávnění.

„Ve vozidle ani u něj, se řidič nenacházel. Ve chvíli, kdy bylo vozidlo naloženo, přijel na samovyvažovacím vozítku muž, opřel ho o odtahové vozidlo a vyskočil na plošinu, rychle sedl do vozidla a uzavřel se v něm,“ popsala Seifertová.

Strážníci muže několikrát vyzvali, ať vystoupí, ten to ale odmítal a byl vůči nim vulgární. Nakonec ho dostali ven silou.

„Strážník využil okamžiku, kdy řidič otevřel boční okénko a zabránil jeho zavření. Druhý člen hlídky pak otevřel dveře. Za pomoci hmatů a chvatů hlídka mladíka dostala na plošinu odtahového vozidla,“ popsala mluvčí.

Řidič je podle Seifertové pro městskou policii známá firma. „Dlouhodobě se snaží poškozovat práci pražských strážníků,“ zmínila. Dodala, že mladíka nyní čeká správní řízení kvůli podezření hned z několika přestupků.

Reklama

Výběr článků

Načítám