Hlavní obsah

Handicapovanému závodníkovi v Praze ukradli speciální kolo. Zloději je na nic

Praha

Specializované kolo ukradl handicapovanému závodníkovi Zbyňku Švehlovi na začátku února neznámý zloděj v Praze. Muž, který mimo jiné několikrát zdolal nejtěžší triatlonový závod světa Ironman, nyní nemůže soutěžit a spoléhá na to, že kolo někdo najde. Stejný incident se mu stal již před třemi lety, kdy kolo našli u zastávky.

Odcizené kolo na policejních záběrech

Článek

O krádeži upraveného kola informoval server iRozhlas.cz, kterému se sportovec svěřil. „Kolo je pro normálního člověka, který může běhat a chodit, na nic. Ani do sběrného dvora se nehodí, protože je z karbonu,“ řekl Švehla s tím, že na stroji má několik úprav pouze na své přání.

Krádeží, která se stala v Horních Počernicích 6. února, se zabývají pražští policisté. „Dosud neznámý pachatel rozbil levé boční okno a okno zavazadlového prostoru a z auta odcizil kolo v hodnotě 150 tisíc korun, na autě způsobil škodu 25 tisíc korun. Policisté případ vyšetřují jako krádež vloupáním a poškozování cizí věci,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Podle něj podobně přišel o kolo majitel již na podzim 2016, kdy mu jej někdo odcizil stejným způsobem. „Na konci října ho pak našli strážníci u zastávky MHD a bylo vráceno majiteli,“ konstatoval Daněk.

Podle něj policisté pátrají po zloději i po kole. Pakliže by měl někdo informaci ke krádeži nebo by věděl, kde se nachází odcizené kolo, může informace předat na lince 158.

Čtyřiačtyřicetiletý Zbyněk Švehla utrpěl těžký úraz a ochrnul po pádu z kola při triatlonových závodech v devatenácti letech. Během několikaleté léčby začal závodit a plavat. Následně se vrátil k cyklistice. Podle rozhlasu se závodu Ironman na Havaji účastnil šestkrát. Do cíle dojel čtyřikrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám