Hlavní obsah

Muž podezřelý z dvojnásobné vraždy na Rokycansku je v psychiatrické léčebně

– Rokycany
Právo, Patrik Biskup

Třicetiletý muž, kterého policie podezřívá ze středeční vraždy manželského páru v domě pro seniory v Břasích na Rokycansku, je v psychiatrické léčebně. Právu to potvrdil státní zástupce, který dozoruje vyšetřování případu.

BEZ KOMENTÁŘE: Břasy na Rokycansku, vyšetřování na místě událostiVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle něj dosavadní zjištění kriminalistů ukazují na to, že muž jednal zřejmě v důsledku závažné duševní poruchy. „Jsou provedena taková opatření, aby dotyčný neohrožoval sebe ani okolí,“ uvedl žalobce s tím, že trestní řízení nadále probíhá.

Jak dodal, pro posouzení trestní odpovědnosti bude důležitý posudek znalců psychiatrů. Ti by se měli vyjádřit k tomu, zda byl podezřelý v době činu příčetný.

Podle zjištění Práva by měl nyní soud do sedmi dnů rozhodnout, zda je nedobrovolná hospitalizace podezřelého v psychiatrickém zařízení přípustná.

Podezřelým je vnuk obětí

Tragédie se stala ve středu kolem deváté večer v domě s pečovatelskou službou. Mrtvého muže ve věku 76 let našli kriminalisté v bytě, tělo o čtyři roky mladší ženy skončilo venku na zemi pod balkonem stejného bytu. Z vraždy policie podezírá vnuka obětí. [celá zpráva]

Jak Právo zjistilo, podezřelý muž se svěřil se svým činem kamarádovi, jenž poté, co si ověřil, že je to pravda, zalarmoval policii. Podezřelého policie zajistila v nemocnici, kam jej na psychiatrické oddělení dotyčný převezl. Právu se tohoto svědka podařilo kontaktovat. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat,“ řekl a zavěsil telefon.

Reklama

Výběr článků

Načítám