Hlavní obsah

Žena na Sokolovsku tři roky bydlela v paneláku s mrtvou matkou. Přišlo se na to, když sama zemřela

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Zhruba tři roky žila 61letá žena se svou mrtvou matkou v bytě v jednom z věžových domů v Chodově na Sokolovsku. Přišlo se na to ve chvíli, kdy sama doma zemřela. Případem se zabývá policie.

Foto: Pavel Jaňurek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Můžeme potvrdit, že prověřujeme úmrtí dvou žen v bytě v panelovém domě v Chodově. Tělo jedné z žen bylo již v mumifikovaném stavu. Předběžně bylo zjištěno, že k jejímu úmrtí došlo přibližně před třemi roky,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí. Matka ženy měla zemřít v 94 letech.

„U obou žen byla nařízena soudní pitva, jejímž předběžným výsledkem bylo, že k úmrtí obou žen došlo bez násilí,“ doplnila Krejčí.

O případu informovala televize Nova, podle které se dcera pravděpodobně nechtěla smířit se smrtí své matky, a proto si ji ponechala v bytě v posteli. Mumifikovanou mrtvolu objevil koroner při ohledávání těla mladší z žen.

Televizí oslovení lékaři nevyloučili možnou psychickou poruchu u mladší z žen. Policie bude ověřovat, zda dcera nečerpala nelegálně tři roky důchod své matky. Je ovšem pravděpodobné, že kriminalisté vzhledem k úmrtí obou žen bez cizího zavinění případ nakonec odloží.

Reklama

Výběr článků

Načítám