Hlavní obsah

V parku v Olomouci někdo pobodal sedmnáctiletého chlapce

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Několik bodných a řezných poranění utrpěl v noci na neděli v olomouckých Smetanových sadech sedmnáctiletý mladík. Stalo se tak při incidentu, jehož se mělo zúčastnit více osob. Mladík skončil v olomoucké fakultní nemocnici, policie se případem zabývá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Informaci o napadení převzala policejní tísňová linka v sobotu krátce před 23. hodinou,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Šafářová.

Na případu podle ní pracuje tým kriminalistů. „Zjišťují a prověřují veškeré okolnosti a souvislosti, vyslýchají svědky. Kriminalisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi, včetně vzájemného napadení ve skupině osob,“ uvedla mluvčí.

„Zraněný byl přijat na urgentní péči a následně byl převezen na dětskou kliniku, kde je hospitalizovaný. Jeho stav ale není vážný,“ informoval Právo v pondělí mluvčí fakultní nemocnice Adam Fritscher.

Spekulace vyvrátili

Již v neděli se objevily informace, že mladíka měla napadnout a pobodat nožem skupina „divným jazykem hovořících“ cizinců, „snad muslimů“.

„Dosavadním šetřením se nepotvrdila prvotní informace, že se jedná o napadení ze strany cizího státního příslušníka (muslima) z rasových pohnutek,“ uvedla k tomu Šafářová.

„Mohu veřejnost uklidnit. Nemusí mít strach z toho, že bychom tu (v Olomouci) měli nějakou zahraniční skupinu či jiné uskupení, které by napadalo z rasových či náboženských pohnutek naše spoluobčany,“ zdůraznil na pondělní tiskové konferenci náměstek krajského policejního ředitele v Olomouci Radovan Vojta, který má na starosti službu kriminální policie a vyšetřování.

Podrobnosti k případu zatím odmítl sdělit s tím, že je ve fázi vyšetřování. „Jakmile to bude možné, budeme o nich veřejnost informovat,“ dodal Vojta. Potvrdil však, že mladík utrpěl vícero bodnořezných poranění, i to, že se incidentu zúčastnilo více lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám