Hlavní obsah

Notebook způsobil požár rodinného domu v Hradci Králové

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Požár v rodinném domě, při kterém se zachránili tři dospělí a dvě děti, řešili ve čtvrtek večer hasiči v Hradci Králové. Plameny zasáhly pracovnu v přízemí, příčinou je podle vyšetřovatelů zřejmě závada na notebooku nebo lithiové baterii. Dým vyhnal pětičlennou rodinu na balkon, odkud ji hasiči sundali pomocí žebříku.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v rodinném domě v Hradci Králové

Článek

Hasiči vyrazili k požáru kolem 21:00 do hradecké části Plotiště nad Labem. „Hořet začalo v přízemí domu v pracovně, která měla rozměry asi 2 x 3 metry. Obyvatelé domu byli už v tu dobu v patře rodinného domu,“ popsala v pátek mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár se podařilo dostat za půl hodiny pod kontrolu a konec zásahu hasiči ohlásili krátce před jedenáctou večer. Podle mluvčí rodina utekla před plameny a dýmem na balkon. „Odtud zachránili hasiči skupinu tří dospělých a dvou dětí pomocí nastavovacích žebříků,“ upřesnila Götzová.

Škoda 200 tisíc

Záchranka přepravila do nemocnice k dalšímu vyšetření jednoho dospělého a dvě děti.

Podle hasičského vyšetřovatele byla příčinou požáru s největší pravděpodobností technická závada na adaptéru k notebooku nebo na lithiových bateriích. „Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 2,5 milionu korun,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám