Hlavní obsah

Bouračka za 25 milionů: Vlak na Liberecku smetl náklaďák uvázlý na přejezdu

– Vratislavice nad Nisou
Novinky, kub

Na železničním přejezdu ve Vratislavicích nad Nisou na Liberecku se v úterý ráno střetlo nákladní auto s osobním vlakem. Náklaďák podle policie na přejezdu zřejmě uvázl a vlak do něj vrazil. Při nehodě se nikdo nezranil, škoda je zatím vyčíslena na nejméně 25 milionů korun.

Foto: Drážní inspekce

Srážka vlaku s náklaďákem na Liberecku.

Článek

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ráno na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor v Prosečské ulici mezi Vratislavicemi nad Nisou a Prosečí.

Jedná se o frekventovanou vlakovou trať z Liberce na Jablonec nad Nisou a dál na Tanvald, Harrachov a do Polska.

Foto: Drážní inspekce

Srážka vlaku s náklaďákem na Liberecku

„Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn a celkově byly škody odhadnuty na více než 25 milionů korun (milion eur na vlaku, 100 tisíc korun na trati a 200 tisíc korun na vozidle). Drážní inspekce vyšetřuje příčiny a okolnosti nehody,“ sdělil mluvčí inspekce Martin Drápal.

Řidič nákladního auta uvízl podle policie na přejezdu a strojvedoucí už nemohl stihnout střetu zabránit. „Provedené dechové zkoušky jak u řidiče nákladního vozidla, tak u strojvedoucího byly negativní,“ upřesnil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Foto: Drážní inspekce

Srážka vlaku s náklaďákem na Liberecku

Vlaky mezi Libercem a Jabloncem kvůli odklízení následků nehody nejezdily, dráhy mezi městy zavedly náhradní autobusovou dopravu. Obnovení provozu lze podle webu drah očekávat nejdříve kolem 17:00. Kamion je složitě zaklíněný a k jeho vyproštění byla povolána těžká technika.

Reklama

Výběr článků

Načítám