Hlavní obsah

U Národního muzea v Praze se pokusil zapálit další muž

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap

Policistům se podařilo v sobotu odpoledne předejít neštěstí, když zabránili muži, aby se u Národního muzea v Praze zapálil. Muž, ročník 1972, krátce před 16. hodinou zavolal na tísňovou linku 158 a oznámil, že se chce polít hořlavinou a zapálit, sdělila policie na svém Twitteru.

U Národního muzea v Praze se pokusil zapálit další muž Video: Aktu.cz

 
Článek

„Na místo okamžitě dorazila jak policie, tak pražští strážníci, a podařilo se jim nešťastníkovi v jeho jednání zabránit,“ uvedla policie. Okolnosti a motiv jednání muže, policie nyní vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Okolnosti a motiv jednání muže, který se chtěl zapálit, policie vyšetřuje.

Strážníci městské policie horní konec Václavského náměstí u pietních míst, která připomínají výročí sebeupálení Jana Palacha, nepřetržitě monitorují. Muž se rozhodl vykonat svůj čin v nedalekém parčíku, který k budově Národního muzea přiléhá.

Zatím není jasné, kdo na tísňovou linku volal. Jeden ze svědků Novinkám sdělil, že se muž chtěl zapálit poté, co na místo dorazili policisté se strážníky. „Muže zpacifikovali, fyzicky ho přemohli,” řekl svědek.

„Záchranáři společně s inspektorem provozu si do své péče převzali sedmačtyřicetiletého muže, kterého ošetřili a s úrazem hlavy převezli do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí,“ řekla Novinkám mluvčí záchranky Jana Poštová.

V pátek se na Václavském náměstí se kolem 15:00 polil hořlavinou a zapálil čtyřiapadesátiletý muž. Podařilo se jej uhasit, má popálených 30 procent povrchu těla. Nyní je v umělém spánku v pražské vinohradské nemocnici a jeho stav je vážný. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám