Hlavní obsah

Kajínek se ohradil proti přirovnání jeho případu ke kauze vraždy pumpařky

Právo, Jan Menšík

Na doživotí odsouzený, ale prezidentem omilostněný, dvojnásobný vrah Jiří Kajínek se ohradil proti prohlášení údajného střelce obviněného z prosincové vraždy pumpařky v Nelahozevsi. Dvaatřicetiletý David Š., stíhaný policií za vraždu, ve čtvrtek při svém odchodu ze soudní síně před novináři prohlásil, že si „připadá jako Jiří Kajínek“.

Připadám si jako Kajínek, řekl údajný střelecVideo: aktu.cz

 
Článek

„Ohrazuji se proti tomu spojení s tímto případem,“ řekl Právu Kajínek. „Já pro tyhle lidi začínám být symbolem nespravedlivě stíhaného člověka, takže použijí moje jméno, když se cítí nespravedlivě odsouzení,“ reagoval na dotaz, proč obviněný podle něj ve svém případu viděl podobnost.

Jeho vyjádření ještě rozvedl Kajínkův obhájce Jan Černý, který oslovil Právo. „Případ Jiřího Kajínka je z našeho pohledu naprosto odlišný právě kvůli nejasnostem v kauze mého klienta. Chystáme se podat návrh na obnovu procesu,“ uvedl.

Foto: Michael Polák, Právo

Jiří Kajínek po propuštění z věznice, kde strávil 23 let

Stíhaný David Š. se připodobnil k Jiřímu Kajínkovi při odchodu ze soudní síně mělnického okresního soudu poté, co na něj tamní soudkyně uvalila vazbu. Policie jej viní z vraždy pumpařky a hrozí mu 15 až 20 let, případně doživotí. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dvaatřicetiletý David Š. přichází k soudu, který rozhoduje o vazbě.

Společně s ním skončil ve vazbě i druhý stíhaný šestadvacetiletý Ivan H., nad nímž visí dvou až desetiletý trest za loupež. Oba muži začátkem prosince v noci podle policie přepadli benzinovou stanici v Nelahozevsi, odkud si odnesli deset tisíc korun a cigarety za přibližně tři tisíce korun. Při přepadení byla zastřelena osmapadesátiletá pumpařka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám