Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy pumpařky dlužil peníze, den po zatčení ho čekal soud

– Mělník
Právo, Jan Menšík

Druhý podezřelý z vraždy osmapadesátileté pumpařky v Nelahozevsi Ivan H. z Kralup nad Vltavou si měl v úterý u mělnického okresního soudu vyslechnout rozsudek. To se ale nestalo, protože jeho i druhého podezřelého Davida Š. zadržela večer předtím policie. Podle mluvčího soudu Jaroslava Špergla se jedná o klasický civilní spor o zaplacení dluhu.

Foto: Facebook

Ivan H. zadržený v souvislosti s vraždou na benzinové stanici v Nelahozevsi

Článek

„Byl podán elektronický platební rozkaz. Je to zanedbatelná částka, řádově nižší jednotky tisíc,“ řekl Právu Špergl. Podle něj to v praxi funguje následovně - doručí se rozkaz, a pokud dlužník nereaguje, soud vydá hned rozsudek, že je dotyčný povinen zaplatit částku.

Podle aplikace InfoSoud, kde se nachází informace o soudních řízeních, se věc dostala k soudu na konci září minulého roku. Jednání, na jehož konci měl zaznít rozsudek, soudkyně Yveta Hochmannová naplánovala na letošního 15. ledna, tedy na úterý. Večer předtím ale Ivan H. skončil v rukou policie a soudkyně tak v jeho nepřítomnosti rozhodla o zaplacení dluhu, jak potvrdil mluvčí Špergl.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Ivan H. měl podle portálu legal.pecina.cz, který slouží jako neoficiální soudní databáze a věstník, dlužit peníze společnosti Invest Capital LTD. Ukazuje se tak, že jedním z motivů přepadení benzinové pumpy mohly být finanční problémy minimálně jednoho z podezřelých.

O tom, že peníze hrály významnou roli v celé věci, svědčí i informace, které ve středu přineslo Právo. Podle zdroje Práva obeznámeného s případem totiž kriminalisty na stopu přivedl jeden z účastníků loupežného přepadení. Jednat by se mělo právě o výše zmíněného Ivana H., jehož policie v pondělí večer zadržela v Kralupech nad Vltavou. „Promluvil a udal střelce, protože mu prý dal z přepadení jen dva tisíce,“ sdělil zdroj. [celá zpráva]

Policejní prohlídka ve VojkovicíchVideo: Aktu.cz

Pro druhého podezřelého Davida Š. si policisté přišli ve stejnou dobou do řadového domku v nedalekých Vojkovicích. Tam David Š. žil posledních několik měsíců se svojí těhotnou partnerkou.

Foto: Facebook

Zadržený muž David Š. v souvislosti s vraždou na benzinové stanici v Nelahozevsi

Pokud by se vina obou mužů potvrdila, oběma za vraždu hrozí trest 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám