Hlavní obsah

Autobus na Českolipsku srazil dívku a ujel

– Česká Lípa

V Novém Boru na Českolipsku srazil v pátek odpoledne autobus čtrnáctiletou dívku. Utrpěla jen lehké zranění, řidič ale pokračoval dál, aniž zastavil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie hledá svědky nehody a uvítá i záznamy z palubních kamer. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

"Apelujeme i na samotného řidiče autobusu, aby se přihlásil na linku 158," doplnila mluvčí.

Nehoda se podle Suchánkové stala v 16:45 na silnici I/9. Autobus jel z České Lípy do Nového Boru a dívku, která šla mimo přechod pro chodce, srazil v místech nad benzinovou čerpací stanicí Shell. Zda si řidič nehody nevšiml, nebo ji ignoroval, zatím není jasné, z místa ale odjel.

"Od svědků víme, že šlo o bílý autobus jedoucí z Mladé Boleslavi, zřejmě se nejednalo o autobus městské hromadné dopravy," řekla Suchánková. Dívka podle ní vyvázla jen s lehkým zraněním, přesto byla převezena do českolipské nemocnice.

"Je možné, že střet zachytila palubní kamera některého z projíždějících vozů, policie proto žádá řidiče, kteří mají v autě kameru a mohli něco zaznamenat, nebo autobus po trase potkali, aby policii záznamy poskytli," dodala policejní mluvčí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám