Hlavní obsah

Muž na Šumpersku vzbudil kolegu z práce, zachránil jej před uhořením

Právo, mhr
Vikýřovice

Velké štěstí měl v pátek ráno muž spící v dřevěné chatce ve Vikýřovicích na Šumpersku poté, co ji zachvátil požár. Včas jej vzbudil jeho kolega z práce, čímž mu zřejmě zachránil život. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Muž spal v chatce, kterou zachvátil požár

Článek

Informaci o požáru chatky o rozměrech čtyři krát tři metry dostali podle něj hasiči tři minuty před osmou hodinou ranní. Na místo vyjely čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Šumperka, Petrova nad Desnou, Rapotína a Velkých Losin.

„Požár se jim podařilo velmi rychle lokalizovat. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Obrovské štěstí měl v chatě spící majitel. Kolega, který se pro něj stavoval, aby spolu jeli do práce, jej včas probudil a přivolal pomoc hasičů,“ uvedl Hošák.

„Muž, který přijel pro kolegu z práce, viděl, že se z chatky dýmí, tak na ni zabouchal, čímž majitele probudil. Ten pak sám otevřel dveře a včas unikl,“ sdělila Právu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

„Oheň s největší pravděpodobností vznikl od komínového tělesa, majitel škodu po požáru prozatím přesně nevyčíslil,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám