Hlavní obsah

Vlak na Náchodsku zdemoloval osobní auto, řidič vozu zřejmě přehlédl světla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod
Aktualizováno

Zraněného řidiče museli vyprostit v úterý dopoledne hasiči ze zcela zdemolovaného auta, do kterého narazil na Náchodsku vlak. Cestujícím ve vlaku se nic nestalo.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Auto bylo po nárazu silně poničené.

Článek

Vlak do auta narazil na železničním přejezdu v Červeném Kostelci v místní části Stolín.

„Ve voze zůstala zaklíněna zraněná osoba, jednotky ji vyprostily pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Pacient byl následně předán do péče leteckých záchranářů,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Vzhledem k tomu, v jakém stavu auto bylo, byl po vyproštění přepraven z preventivních důvodů do traumacentra k vyloučení závažnějšího poranění. Na první pohled vypadal, že je jen lehce zraněn,” řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák.

Vlak po nárazu auto chvíli tlačil, karoserie byla poničená tak, že bylo obtížné určit i značku vozidla. „Tomu, jak auto vypadalo, ta poranění neodpovídala, naštěstí. Co to bylo za vozidlo, nevím,” dodal Novák.

Nerespektoval červenou

Podle policie auto řídil 55letý muž. „Z prvotního šetření na místě vyplynulo, že tento řidič s největší pravděpodobností nerespektoval výstražný zvon ani signalizaci červeným výstražným světlem a vjel na přejezd," uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Ve vlaku cestovalo 26 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. České dráhy odvezly cestující náhradní dopravou. Z vlaku uniklo asi 1200 litrů nafty, zbytek hasiči přečerpali a vyrozuměli odbor životního prostředí.

Příčiny nehody vyšetřuje policie a Drážní inspekce.

Reklama

Výběr článků

Načítám