Hlavní obsah

V letadle na Ruzyni našli papírek s obrázkem bomby, všichni cestující museli ven

• Aktualizováno
Novinky, jap

Rozsáhlé policejní manévry na Letišti Václava Havla v pražské Ruzyni vyvolal v neděli večer nález na palubě letadla letícího z Velké Británie. Letuška našla na toaletách papírek, na kterém byla namalovaná bomba. Letadlo museli prohledat pyrotechnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah na letišti v Praze

 
Článek

"Na toaletě v letadle nalezla letuška papírek, na kterém byla namalovaná bomba. Kapitán letadla proto informoval řídicí věž a na místo vyrazili policisté," uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Letadlo letící z britského Manchesteru přistálo ve večerních hodinách na Ruzyni. Na palubě se nacházelo 183 cestujících. K letadlu dorazilo několik policejních vozů. Povolán byl pyrotechnik a okolí zajišťovali letištní hasiči.

"V rámci daných postupů musíme vytěžit všechny cestující, zda neviděli někoho podezřelého a podobně. Všichni jsou již mimo letadlo a někteří již opustili letiště. Žádná bomba nebyla při prohlídce letadla nalezena," doplnila mluvčí.

"Opatření na letišti Václava Havla v Praze kvůli hrozbě bomby na palubě letadla bude za několik minut ukončeno," uvedli policisté na Twitteru krátce před 22:30.

Podle informací Novinek prošli všichni cestující také kontrolou. Letištní personál údajně kontroloval pomocí rentgenu i cestující z dalších letů, které dorazily do Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám