Hlavní obsah

Osobní vlak s cestujícími narazil v Karlových Varech do nákladního

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Velké štěstí v neštěstí mělo zhruba dvacet cestujících osobního vlaku, který v úterý dopoledne u dolního železničního nádraží v Karlových Varech narazil do odstaveného nákladního vlaku. Nehoda se obešla bez zranění.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Osobní vlak narazil u karlovarského dolního nádraží do odstaveného nákladního vlaku.

Článek

„Osobní vlak přijížděl po koleji ve směru od karlovarského horního nádraží do stanice dolní nádraží. Ve stanici pak zezadu narazil do železniční soupravy,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„V osobním vlaku cestovaly dvě desítky pasažérů, nikdo se nezranil, všichni cestující vystoupili z vlaku a došli do železniční stanice,“ pokračoval mluvčí, podle kterého na místě zasahovali karlovarští hasiči, než si případ převzali drážní hasiči z Chebu.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Osobní vlak narazil u karlovarského dolního nádraží do odstaveného nákladního vlaku.

Mluvčí Českých drah Radek Joklík uvedl, že strojvedoucí měl postavenou vlakovou cestu, takže mohl vjet na kolej. „Nicméně reagoval, zabrzdil, ale tu soupravu nemohl samozřejmě zabrzdit úplně. Střet tím zmírnil, že reagoval včas a pohotově, ale zabránit tomu nedokázal,” upřesnil mluvčí.

Provoz na železnici mezi stanicemi horní a dolní nádraží v Karlových Varech je po dobu vyšetřování nehody zastaven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám