Hlavní obsah

Dělala to dobrovolně, říká muž souzený za znásilnění na cyklostezce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případem znásilnění na cyklostezce ve Vratimově u Ostravy, ke kterému mělo dojít letos v dubnu, se začal v úterý zabývat ostravský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl šestadvacetiletý Lubomír Varga, podle obžaloby oběti vyhrožoval s injekční stříkačkou v ruce. Obžalovaný tvrdí, že sexuální styk byl ze strany jeho známé dobrovolný, policie ale prokázala opak.

Lubomír Varga u souduVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

K incidentu došlo 24. dubna na odlehlém místě na cyklostezce. Varga zde na kole dostihl svou známou, kterou podle obžaloby začal za jízdy obtěžovat. „I přes její výhrady ji začal osahávat na prsou a v rozkroku, v důsledku obtěžování upadla na trávník,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský.

Dodal, že Varga následně svou oběť opřel o potrubí a nutil ji k sexuálním praktikám. Nejprve řekl, že ji podřeže, pokud mu nebude po vůli, následně prý vytáhl injekční stříkačku a hrozil, že ji píchne. „Nakonec ji donutil, aby ho orálně uspokojila,“ dodal státní zástupce.

Kromě znásilnění je muž obžalován i z toho, že ženu oloupil. Když totiž dosáhl svého, podle obžaloby ji donutil k otevření peněženky a k vydání bankovky v hodnotě 500 korun.

Chtěla se prý sejít kvůli drogám

Varga svou vinu u soudu popřel. Řekl, že ženu znal několik let a měl s ní přátelské vztahy, v poslední době se občas scházeli za účelem sexu. Zároveň ji označil za nedůvěryhodnou osobu, která užívala pervitin a marihuanu.

V osudný den na ni čekal na cyklostezce s tím, že schůzku iniciovala právě ona za účelem intimních hrátek. „Vykládala, že celou noc nespala, že by potřebovala spravit a chtěla po mě pervitin,“ řekl Varga s tím, že jí poskytnutí pervitinu skutečně slíbil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lubomír Varga u soudu

„Když jsem jí ho pak nedal, tak mi řekla, že jsem hajzl a že mi to vrátí. Žádným násilím jsem jí nevyhrožoval, dělala to se mnou dobrovolně,“ dodal obžalovaný.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. V případě prokázání viny hrozí obžalovanému až dvanáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám