Hlavní obsah

Policie našla v kamionu v Otrokovicích schovaného běžence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Policisté odhalili v nákladním prostoru kamionu v Otrokovicích na Zlínsku schovaného běžence. Spolu s celníky je ve středu přivolal řidič vozidla, který s ním do České republiky přijel z Balkánu. Cizinec, který v kamionu přicestoval, uvedl jako zemi svého původu Pákistán. Ve čtvrtek požádal o zajištění mezinárodní ochrany na území ČR, proto byl eskortován do přijímacího střediska cizinců v Zastávce u Brna.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do průmyslového areálu v Otrokovicích vyjížděli celníci a policisté ve středu odpoledne.

„V nákladním prostoru vozidla měly být pouze pneumatiky, přesto řidič zevnitř slyšel i lidský hlas. Po odplombování a otevření návěsu byl uvnitř nalezen muž, který hlídce nepředložil žádný doklad. Policisté museli cizince ztotožnit, což se jim také podařilo a na základě všech zjištěných informací jej zajistili," uvedl mluvčí policie Petr Jaroš.

Podle mluvčího celníků Dušana Janiše vozidlo převáželo zboží ze Srbska. Policisté se případem dále zabývají. Mimo jiné zjišťují, zda se řidič nedopustil trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Dvojici mužů, údajně z Pákistánu, objevili celníci v nákladovém prostoru kamionu ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku také v září. Kamion vezl zboží z Turecka, které hodlali celníci zkontrolovat přímo v areálu celního úřadu. Poté, co je upoutal nestandardní stav krycí plachty, našli uvnitř návěsu dva muže bez cestovních dokladů.

Reklama

Výběr článků

Načítám