Hlavní obsah

Cizinec si do Prahy z Brazílie přivezl šest kilo kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětadvacetiletého mladíka se šesti kilogramy kokainu odhalili na Letišti Václava Havla Praha celníci. Cizinec drogu vezl z Brazílie. Podobný případ zveřejnili celníci již v pondělí, kdy informovali o zadržení 76letého Čecha s kokainem.

Foto: Celní správa

Rentgenový snímek zavazadla

Článek

Kokain cizinec pašoval na trase Rio de Janeiro–Lisabon–Praha. Taška nejprve prošla kontrolou rentgenem a vzbudila zájem celníků, kteří měli podezření na dvojité dno.

Foto: Celní správa

Prohlídka zavazadla

„Detekční zkouška provedená při fyzické kontrole na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivně reagovala na kokain. Celkem bylo zajištěno ve dvojitém dnu zavazadla 6400 gramů drogy včetně obalového materiálu,“ uvedla v úterý mluvčí celníků Šárka Míšková. Kdy k odhalení došlo, mluvčí říct nechtěla s odkazem na probíhající trestní řízení.

Foto: Celní správa

Test na kokain

Pašerák byl předán Národní protidrogové centrále, která zahájí trestní stíhání podezřelého. Zda kokain směřoval na tuzemský trh, nebo do zahraničí, budou policisté zjišťovat.

V pondělí celníci informovali o nálezu více než dvoukilové zásilky kokainu, kterou našli v zavazadle 76letého Čecha cestujícího z Brazílie do české metropole. Muž podle vyšetřovatelů drogu přepravoval ukrytou ve dvojitém dně batohu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám