Hlavní obsah

Řidič na namrzlé dálnici D6 převrátil dodávku

– Kladno • Aktualizováno
Právo, Novinky, jap, rap

Na 10. kilometru dálnice D6 u Pavlova na Kladensku havarovala v pátek ráno dodávka. Její řidič dostal na namrzlém mostě pravděpodobně smyk a s vozidlem se převrátil na bok.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda dodávky na dálnici D6Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo krátce před 6. hodinou ráno na dálnici ve směru na Prahu. Řidič dodávky vjel na namrzlý most, kde na kluzké vozovce dostal pravděpodobně smyk.

„Sedmatřicetiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a došlo ke střetu s krajovými svodidly a poté se vozidlo nárazem převrátilo na bok přes oba dva jízdní pruhy pozemní komunikace,“ uvedla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. Policie na místě provedla dechovou zkoušku a vyloučila, že by byl řidič pod vlivem alkoholu.

„Kladenští hasiči zajistili místo nehody, zasypali uniklé provozní kapaliny a provedli protipožární opatření,” uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Podle mluvčí záchranářů Petry Effenbergerové se zranili dva lidé. „Zasahující lékař měl podezření na otřes mozku, a proto byli zranění po ošetření převezeni do nemocnice v pražském Motole,” konstatovala Effenbergerová.

Kvůli nehodě byla dálnice D6 ve směru na Prahu na více než hodinu uzavřena.

Na pražské Ruzyni byla v pátek kolem sedmé hodiny ráno teplota téměř minus čtyři stupně pod nulou, navíc byla v okolí Prahy hustá mlha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám