Hlavní obsah

Podezřelý z vražd dvou žen na Písecku spáchal sebevraždu

Právo, orh
Písek

Případ dvojnásobné vraždy dvou žen ve věku 43 a 71 let v Boru u Protivína na Písecku policisté pravděpodobně odloží. Podezřelým je 60letý muž, který žil s ženami ve společné domácnosti a následně spáchal sebevraždu skokem pod vlak v nedalekých Ražicích.

Vrchní komisař Roman HospodářskýVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

„Podezřelý je 60letý muž, který krátce po vraždě spáchal sebevraždu skokem pod vlak,“ potvrdil vyšetřovací verzi kriminalista Roman Hospodářský s tím, že motivem vražd byly osobní neshody mezi mužem a ženami.

Policisté jak vraždu, tak sebevraždu stále vyšetřují a čekají na další expertizy. K tragédii došlo 1. listopadu v šest hodin ráno, když muž obě ženy několikrát zasáhl ostrým předmětem. O dvě hodiny později ukončil skokem svůj život. Obě ženy zemřely na vykrvácení do dutiny hrudní a břišní. „Mohl to být nůž, popřípadě jiný předmět podobný noži,“ podotkl k vražedné zbrani kriminalista.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Statek v Boru u Protivína, kde byly zavražděny dvě dospělé ženy.

Ještě ten den vyjížděli hasiči do nedalekých Chvaletic k požáru rodinného domu, který patřil podezřelému muži, jenž spáchal sebevraždu. Policisté ve čtvrtek na tiskové konferenci potvrdili, že se jednalo o pomstu příbuzného žen, který dům v kotelně zapálil.

Při požáru vznikla škoda za asi deset tisíc korun. „Mladý muž se k činu přiznal a je obviněný z trestných činů porušování domovní svobody a poškozování cizí věci,“ uvedl k případu vyšetřovatel Jan Hvězda.

Reklama

Související články

Na Písecku našli dvě zavražděné ženy

Jihočeští kriminalisté vyšetřují od čtvrtečního rána vraždu dvou žen v Boru u Protivína. Pravděpodobně se jednalo o matku s dcerou. Zatím není jisté, zda už...

Výběr článků

Načítám