Hlavní obsah

Osamělý boxer cestoval ve vlaku do Prahy. Rozněžnil cestující, ale v Pardubicích ho vyloučili z přepravy

– Pardubice

Neobvyklého spolucestujícího měli v úterý lidé v rychlíku na trase Choceň–Praha. Jel s nimi německý boxer bez majitelky, obcházel cestující a mazlil se s nimi. Vystoupit musel v Pardubicích, kde na něj čekala odchytová služba.

Foto: MP Pardubice

Boxer už nyní určitě přemýšlí, kam vyrazí příště.

Článek

„Byl to už od pohledu velký mazel a za každé pohlazení byl moc rád, nezpůsobil na trase žádnou paniku,“ uvedla mluvčí strážníků Lucie Klementová.

Strážníci se o něm dozvěděli od policie a vyrazili pro něj na nádraží v Pardubicích. Roční boxer vítal i psovoda, který si pro něj přijel, a v klidu se nechal odvézt do útulku. Zdejší personál přítulný pes vítal s nadšením a s radostí také počkal na svou paničku.

„Dle skvělé kondice psa a zavedenému čipu bylo zřejmé, že tento mazlík se v kotci příliš dlouho nezdrží, což se také stalo. Během několika minut kontaktovala strážníky majitelka boxera, které se nesmírně ulevilo, když se dozvěděla, že je pes v bezpečí, sice o 40 km dál,“ uvedla Klementová.

Jak se pes do vlaku dostal, ale strážníci nezveřejnili.

Podobného cestovatele zaznamenali pardubičtí strážníci o prázdninách, kdy odchytli kokršpaněla, který vlakem přijel až z Prahy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám