Hlavní obsah

Jednadevadesátiletý opilý řidič srazil ve Zlíně jiného seniora na kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Jednadevadesátiletý řidič srazil v neděli autem 82letého cyklistu ve Zlíně. Muž utrpěl těžké zranění a skončil v nemocnici. Řidič byl podle policie opilý.

Foto: Policie ČR

Opilý senior srazil ve Zlíně cyklistu

Článek

Nehoda se stala v neděli odpoledne u nákupního střediska na třídě T. Bati.

„Jednadevadesátiletý řidič Škody Fabia vyjížděl od nákupního střediska a odbočoval vpravo na ulici Podvesná, aniž by dal přednost v jízdě cyklistovi, který jel po hlavní silnici ulice Podvesná ve směru od třídy T. Bati,“ popsala mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Cyklista nárazem upadl na zem a přijela pro něj záchranná služba, která ho převezla do nemocnice. Dechová zkouška byla u řidiče pozitivní a ukázala 0,4 promile alkoholu.

„Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Škoda na vozidle činí asi pět tisíc korun, na jízdním kole asi dva tisíce korun,“ konstatovala Kozumplíková.

Šofér je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou až čtyři roky odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám