Hlavní obsah

Policejní výstřely a zátarasy. Řidič ujížděl hlídce dvěma kraji

Právo, kal
Strakonice

Policejní honička jako z akčního filmu se odehrála v neděli na několika místech Jihočeského a Plzeňského kraje. Hlídka policistů chtěla v obci Katovice na Strakonicku zastavit řidiče osobního auta, u kterého měla podezření, že má na vozidle kradené registrační značky. Řidič ale na zastavení nereagoval a policistům začal ujíždět směrem na Kašperské Hory.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl před policiíVideo: Policie ČR

 
Článek

„Do pronásledování byly zapojeny nejen hlídky jihočeských policistů, ale i policisté z Plzeňského kraje. Při této akci použili jihočeští policisté varovný výstřel a provedli dva zátarasy se služebním autem,“ popsala začátek honičky mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová s tím, že řidič nerespektoval ani jeden z pokynů policistů k zastavení vozidla a pokračoval dál ve své riskantní jízdě až do obce Bukovník, kam vjel do slepé uličky.

„Vzhledem k tomu, že se řidič hlídce nechtěl vzdát, musel se s vozidlem otočit a při výjezdu ze slepé komunikace ohrozil policisty, kteří opětovně dávali řidiči pokyny k zastavení,“ dodala Krausová.

Najížděl na policisty

Řidič najel na policejní hlídku, která naštěstí v poslední chvíli uskočila. Následně policisté použili služební zbraň a snažili se řidiči prostřelit pneumatiky, a jeho jízdu tak ukončit. I přesto ale muž ujížděl dál směrem na Damětice, kde opět policejní zátaras prorazil.

Odstavené auto poté našli policisté ve Frymburku na Klatovsku a řidič byl během chvíle zadržen. Při pronásledování nedošlo k žádnému zranění.

„Policisté u podezřelého muže (58) provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem. Dobrovolně se podrobil i orientačnímu testu na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem,“ doplnila mluvčí jihočeské policie.

Řidič byl eskortován do cely a kriminalisté zjistili, že jde o muže s bohatou trestní minulostí, za kterou byl již odsouzen. „Klatovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a případem se budou dále ve spolupráci s jihočeskými kriminalisty zabývat,“ uzavřela Krausová.

Reklama

Výběr článků

Načítám