Hlavní obsah

Autobus se převrátil po střetu s kamiónem na Jihlavsku. Jedenáct lidí se zranilo

Jihlava
Aktualizováno

U Věžnice na Jihlavsku se v pondělí dopoledne střetl autobus s nákladním autem. Zraněno bylo 11 lidí, z toho tři těžce. Autobus i kamión se převrátily mimo silnici.

Foto: Jana Pechová, Právo

Nehoda autobusu s nákladním autem

Článek

Nehoda se stala kolem půl desáté na silnici 602 z dosud nezjištěných příčin. Počet cestujících v autobusu zatím není znám. „Hasiči z Polné a Jihlavy na místě vyprostili šest lidí,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Petra Musilová.

Foto: Jana Pechová, Právo

Nehoda autobusu s nákladním autem

„Srazil se nákladní vůz s návěsem s linkovým autobusem. Autobus se převrátil mimo silnici stejně jako kamión, který se dostal do takzvané jedničky. Celkem jedenáct lidí bylo zraněno, všichni byli z autobusu. Cizinec, který řídil nákladní auto, zraněn nebyl,“ řekla Novinkám mluvčí policie Dana Čírtková.

Tři těžká zranění

Deset lidí převezli záchranáři do nemocnice, jeden zůstal po ošetření na místě. U nehody zasahovalo devět výjezdových skupin záchranné služby.

„Záchranáři zatím ošetřili deset lidí, tři z nich jsou s těžkým zraněním na cestě do nemocnice. Dalších sedm lidí utrpělo zranění středně těžká nebo lehčí,” uvedla mluvčí krajské záchranné služby Vladislava Filová.

Foto: Jana Pechová, Právo

Nehoda autobusu s nákladním autem

Podle Čírtkové policisté vyšetřují příčiny nehody a zatím se nechtějí vyjadřovat ani k tomu, kdo z účastníků jel po hlavní a kdo po vedlejší silnici.

Autobus patří dopravní společnosti Icom Transport, její zástupci jedou na místo nehody. Uvedl to Miroslav Bartoška ze společnosti. "Naše vozidlo leží na boku. Nemáme bohužel bližší informace, naši zaměstnanci jedou na místo," řekl Bartoška.

Hasiči k nehodě poslali také posttraumatický tým na pomoc účastníkům kolize. Silnice mezi Kamenicí a Věžnicí je uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám