Hlavní obsah

Desítky hasičů likvidovaly komplikovaný požár v Mělníku

Mělník

Hasiči ve středu likvidovali požár domu v Mělníku. Ohnisko požáru bylo na střeše, kam téměř nebylo možné se dostat. Požár zřejmě zavinili lidé, kteří se v domě nelegálně pohybovali.

Foto: HZS Středočeského kraje

Hasiči řešili složitý požár v Mělníku

Článek

Dům hořel v ulici Ve Žlabkách kolem čtvrté hodiny odpoledne. Hasiči jako hlavní ohniska hoření našli místa ve střešní konstrukci, ke které se dalo jen obtížně dostat. Proto na místo vyjely další jednotky, mimo jiné vybavené i speciálním hasicím zařízením, které svým ostrým vodním paprskem dokáže proříznout různé materiály.

Pod kontrolou byl oheň po třech hodinách. „V deset večer byl zásah ukončen. Hasiči do té doby rozebrali střechy navazujících objektů, kde byla krytina z tašek, zkontrolovali všechna místa termokamerou a zlikvidovali několik drobných ohnisek,” uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

„Přímé škody jsou podle vyšetřovatele 200 tisíc korun, včasným zásahem se podařilo uchránit majetek za 700 tisíc korun.” dodal mluvčí. Jako příčinu vzniku požáru uvedl cizí zavinění osobami, které se v objektu pohybovaly nelegálně. Událost se obešla bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám