Hlavní obsah

V Lysé nad Labem hoří výrobní hala, škoda je přes 100 miliónů

Právo, ČTK, rap
Lysá nad Labem
Aktualizováno

V Lysé nad Labem na Nymbursku hoří výrobní hala společnosti Kovona, která vyrábí kovový nábytek. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu a na místě budou až do úterního rána.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Požár výrobní haly společnosti Kovona v Lysé nad Labem.

Článek

„Vyhlásili jsme už třetí stupeň, situace je zatím nepřehledná, hasí se hlavně z výškové techniky, tedy z plošin a autožebříků,” řekla Právu mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. S plameny bojují desítky hasičů z 11 jednotek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hasiči zasahují z žebříků.

Podle ní se části stropní konstrukce propadly do haly. „Máme informace, že v hale by nikdo neměl být, a nemáme hlášené žádné zranění,“ dodala mluvčí.

Zatím není jasné, jak oheň vznikl. Požár způsobil podle odhadů majitele, který byl na místě, škodu více než 100 miliónů korun, uvedla Kereková. Hasiči podle ní neměří zplodiny unikající do ovzduší, dým by ale neměl být toxický.

Společnost Kovona byla založena v roce 1913. Vyrábí například kovové šatní skříně, kartotéky, archivační skříně, stoly nebo police. Firma svůj nábytek také vyváží například do Německa, Francie, Belgie, skandinávských zemí nebo do Španělska, uvádí Kovona na svém webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám