Hlavní obsah

Výbuch zničil mostek v areálu pardubické Explosie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

V areálu Explosie v Pardubicích v pátek explodovala neznámá výbušnina, zničila málo používaný mostek. Výbuch nikoho nezranil. Nehoda mírně omezila provoz firmy.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pod mostem mohly být zbytky nějakých výbušnin. Něco bylo v zemi, co iniciovalo výbuch a roztrhalo mostek," uvedl mluvčí firmy Martin Vencl.

V okolí jsou výrobní budovy, nejbližší stojí desítky metrů od místa výbuchu. Po mostku moc aut nejezdilo ani tam nechodilo moc lidí. Nejde o hlavní cestu v areálu.

„Hasiči provedli prvotní ohledání. Na místo dorazil policejní pyrotechnik, policejní vyšetřoval a vyšetřovatel hasičů budou společně s našimi pracovníky během dalších dnů zjišťovat, co tam bouchlo a proč to tam bouchlo," dodal Vencl.

Při posledním výbuchu v Explosii v roce 2017 byli zraněni tři lidé. Výbuch vznikl při havárii lisu v objektu výroby střelného prachu. [celá zpráva]

Firma Explosia je výrobce výbušnin, existuje od roku 1920. Od roku 2002 ji stoprocentně vlastní stát. Součástí firmy je Výzkumný ústav průmyslové chemie.

Reklama

Výběr článků

Načítám