Hlavní obsah

Policie zadržela šest lidí podezřelých, že řídili drogové laboratoře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z Národní protidrogové centrály (NPC) zadrželi šest lidí, kteří podle kriminalistů stojí za chodem velké části velkoobjemových laboratoří na výrobu metamfetaminu nejen v České republice, ale i v Německu. Na webových stránkách policie o tom informovala mluvčí NPC Barbora Kudláčková. Policie při zásahu našla odpadní materiál z výroby zhruba 200 kg pervitinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela šest lidí, kteří měli řídit drogové laboratořeVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté také odhalili laboratoř, kde se uskutečňovala průmyslová extrakce pseudoefedrinu.

„Představoval významný zdroj prekursoru (základní látky - pozn. red.) pro velkoobjemovou výrobu metamfetaminu soustředěnou zejména v západních příhraničních oblastech České republiky a na území Spolkové republiky Německo. Jedná se o první zajištěný provoz svého druhu na našem území,” uvedla Kudláčková.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté také odhalili laboratoř, kde se uskutečňovala průmyslová extrakce pseudoefedrinu

Zadrženou šestici obvinili policisté z „nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy”, za což pachatelům hrozí až 12 let vězení. Podle Kudláčkové se však pravděpodobně počet stíhaných ještě zvýší.

„Skupina složená převážně z příslušníků vietnamské národnosti využívala svých vazeb na krajany v obou zemích, včetně jejich spojení s obchodními aktivitami zejména na tržnicích v příhraničí,” uvedla mluvčí.

Policisté odhadují, že za půl roku, během kterého skupinu sledovali, vyprodukovala stovky kilogramů pseudoefedrinu.

Foto: Policie ČR

Podle policie měla skupina během roku vyprodukovat stovky kilogramů pseudoefedrinu.

Pachatelé také pravděpodobně vypouštěli vysoce toxické odpadní látky z výroby drog do přilehlé zemědělské půdy a odváželi je do okolí k nelegální likvidaci. Kriminalisté tyto okolnosti dále prošetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám