Hlavní obsah

Střelba na Benešovsku: Jeden mrtvý a další vážně zraněný

Novinky, kub, jap
Jankov
Aktualizováno

Středočeská policie zasahuje od pátečního odpoledne v obci Jankov na Benešovsku, kde se střílelo. Na místě zůstal jeden mrtvý člověk, druhého přepravil záchranářský vrtulník do nemocnice s vážným zraněním. Policie rozjela pátrání po jednom podezřelém, kterého po několika hodinách zadržela.

Střelba v Jankově na Benešovsku: Rozhovor se svědkyní incidentu a policejní mluvčíVideo: Novinky

 
Článek

Mluvčí záchranky Petra Effenbergerová Novinkám potvrdila, že jeden člověk zemřel a zdravotníci z Jankova přepravili vrtulníkem do nemocnice vážně zraněného člověka. „Pacient byl v intezivní péči a připojen k plicní ventilaci,” dodala.

Incident popsala reportérovi Novinek na místě svědkyně, kterou vyslechla rovněž policie. Zahlédla muže podezřelého ze střelby. Může mu být podle ní zhruba 65 let a na sobě měl černou bundu. Na hlavě má menší pleš, jinak prošedivělé vlasy. V obci ho viděla poprvé.

Policie vyšetřuje střelbu v Jankově na Benešovsku Video: Novinky

„Slyšela jsem, jak ten kluk křičí, že ho někdo postřelil, a viděla jsem toho chlapa v černé bundě, vůbec se k němu nesklonil. Stál ke mně zády, neviděla jsem ho zepředu,” popsala vypjatou situaci obyvatelka Jankova, která si přála zůstat v anonymitě.

Podezřelý prý nakonec rychle odešel a svědkyně ho chtěla pronásledovat. „Chtěla jsem za ním jet na kole, ale rozmyslela jsem si to, matka mi řekla: Nikam za ním nejezdi, ještě postřelí i tebe,” dodala.

Foto: Novinky

Policie vyšetřuje střelbu v Jankově na Benešovsku

Na místě bylo několik policejních jednotek a povolán byl rovněž vrtulník s termovizí, který se používá při pátracích akcích.

Policie potvrdila, že se v Jankově střílelo a bilancí je jeden mrtvý. Podrobnosti o pátrání ale mluvčí policie Martina Fejfarová s ohledem na vyšetřování nejprve nesdělila. „Pracujeme s informacemi, které jsme získali,” dodala.

O několik hodin později policie informovala, že podezřelého zadržela. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám