Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého ze smrtící střelby na Benešovsku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byšice
Aktualizováno

Kriminalisté zadrželi v pátek odpoledne po několikahodinovém pátrání muže v souvislosti se střelbou v Jankově na Benešovsku. Incident nepřežil jeden člověk, druhého přepravili záchranáři do nemocnice s vážným zraněním. Podle prvotních informací policisté případ vyšetřují pro podezření z vraždy.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela muže podezřelého ze střelby v JankověVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Policie zadržela podezřelého muže na Mělnicku, když jel v autě. „Zákrok byl natolik rychlý, že nestihl klást odpor,” řekla Novinkám mluvčí policie Martina Fejfarová.

Muže dopadly policejní hlídky, zásahová jednotka povolaná nebyla. „Podezřelého se podařilo zadržet již během pár hodin,” uvedla mluvčí. V Jankově policie zasahovala po jedné hodině odpoledne a muže zadržela kolem 18:00.

Podle informací Novinek došlo k zadržení nedaleko Byšic. Podrobnosti k zásahu mluvčí vzhledem k vyšetřování nesdělila.

Střelba v Jankově na Benešovsku: Rozhovor se svědkyní incidentu a policejní mluvčíVideo: Novinky

Místa střelby a zadržení jsou od sebe vzdálená cestou po silnici v kratší variantě trasy zhruba 90 kilometrů s dobou dojezdu autem přibližně hodinu a půl.

Motiv činu, který vyústil v tragédii, nyní vyšetřují kriminalisté. Jestli se skutečně jednalo o vraždu policie zatím oficiálně nepotvrdila. [celá zpráva]

Svědkyně: Střelec v černé bundě

Záchranka již během odpoledne potvrdila, že jeden člověk v Jankově zemřel na místě a dalšího zdravotníci přepravili vrtulníkem do nemocnice s vážným zraněním.

Podle svědkyně incidentu, se kterou hovořil reportér Novinek, střílel zhruba pětašedesátiletý muž v černé bundě. V obci ho viděla poprvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám