Hlavní obsah

Opilec stál ve Zlíně uprostřed silnice a na auta házel kamení a cihly

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kamení, štěrk a písek metal po projíždějících autech podnapilý třiašedesátiletý muž ve zlínské části Malenovice. Čtyři vozidla poškodil, policisté ho našli ležícího opodál ve křoví. Hrozí mu až roční vězení.

Foto: Policie ČR

Na auto přiletěla i cihla.

Článek

„Na linku tísňového volání přijali policisté v pátek večer oznámení, že zjevně opilý muž stojí v ulici uprostřed vozovky. Vždy když u něj zastavilo projíždějící vozidlo, aby ho nesrazilo, začal na něj házet kamení a štěrk. Takto poškodil celkem čtyři osobní vozidla, způsobil na nich škodu předběžně vyčíslenou na více než pětatřicet tisíc korun,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Opilec házel po projíždějících autech kamení a štěrk.

Policisté začali na místě po chuligánovi pátrat. Po několika minutách ho našli ležet opodál ve křoví. Na tváři měl zranění, které zřejmě utrpěl po pádu. „Policisté přivolali záchranáře, kteří muže ošetřili v nemocnici. Po ošetření ho policisté převezli do policejní cely. Dechová zkouška u něj ukázala 2,45 promile alkoholu,“ uvedla Kozumplíková.

Zlínští policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám