Hlavní obsah

Při lovu na Táborsku byl vážně postřelen myslivec

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

V úterý odpoledne byl při lovu zvěře v obci Oldřichov na Táborsku postřelen myslivec. S těžkým zraněním ho přepravil vrtulník do nemocnice v Praze. Případ vyšetřují kriminalisté jako podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K postřelení myslivce došlo v úterý kolem půl čtvrté odpoledne při odlovu zvěře při sečení plodin na poli u obce Oldřichov u Mladé Vožice na Táborsku. Muž utrpěl těžká poranění a po ošetření na místě byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Motol v Praze,“ uvedl k případu mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

Myslivce s největší pravděpodobností postřelil někdo z kolegů. „Průběh, příčina, míra zavinění a další skutečnosti uvedené události jsou předmětem probíhajícího šetření táborských kriminalistů,“ dodal Doubek.

Případ policisté vyšetřují jako podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení za zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí pachateli až čtyřletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám