Hlavní obsah

Opilý řidič najel autem do ochranky na festivalu Mácháč

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doksy

Policisté se chystají obvinit z obecného ohrožení osmatřicetiletého muže z Prahy, který v sobotu večer v opilosti nebezpečně manévroval autem u vstupu na taneční festival Mácháč v Doksech. Řidič nakonec vozem zranil pracovnici bezpečnostní agentury na ruce. Nadýchal 1,36 promile a tvrdí, že posunul ovladač automatického řízení do nesprávné polohy.

Foto: Policie ČR

Řidič z Prahy zranil autem pracovnici ochranky na festivalu Mácháč v Doksech

Článek

Řidič vozidla Audi S8 zaměstnal ochranku kolem desáté hodiny večer na cestě určené pro pěší návštěvníky hudební akce. Nejdřív projel do zákazu vjezdu, neodradily ho ani zátarasy. U vstupu na pláž Klůček ho zastavila pracovnice bezpečnostní služby.

„Průjezd branou zakázala a důrazně ho vyzvala, aby s autem ani necouval, protože se za ním pohybovali lidé. Na to zareagoval tím, že při stále zapnutém motoru vůz rozjel směrem dopředu,“ sdělila na webu mluvčí policie Ivana Baláková.

Kolem brány se podle ní v tu chvíli pohybovali lidé, kteří v opilosti autu nevěnovali patřičnou pozornosti, takže ochranka musela rychle zasáhnout. „Hlasitým křikem návštěvníky varovala, aby ustoupili. Vozidlu se ale nedokázala vyhnout 43letá pracovnice soukromé bezpečnostní agentury, kterou natlačil na stěnu zábrany a přivodil jí tím lehké poranění na ruce,“ uvedla mluvčí.

Řidiči hrozí až tři roky vězení

Policisté u muže zjistili při dechové zkoušce 1,36 promile alkoholu a odvezli na služebnu. Řidič se podle mluvčí brání tím, že si před branou na pláž omylem posunul ovladač automatického řízení do nesprávné polohy, kvůli čemuž jeho auto popojelo.

„Podezřelý i nadále zůstává v policejní cele a vyšetřovatel připravuje podklady pro jeho trestní stíhání pro přečiny ublížení na zdraví z nedbalosti ve stadiu pokusu, obecného ohrožení z nedbalosti rovněž ve stadiu pokusu a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí.

Opilá žena chtěla pokousat policisty

Policisté museli na festivalu ze soboty na neděli řešit ještě jeden incident spojený s alkoholem, když zadrželi třicetiletou ženu, která s 2,11 promile napadla tři členy ochranky a jednoho zdravotníka. Žena se podle policie před útokem pohybovala v zóně, která nebyla určena pro návštěvníky.

„Její agresivní chování se projevilo i v době, kdy ji policisté převáželi do protialkoholní záchytné stanice. Ve vozidle se snažila policisty pokousat a kopala kolem sebe takovou razancí, že poškodila okénko,“ popsala Baláková s tím, že policisté případ řeší jako přestupek proti veřejnému pořádku a občanskému soužití, za což hrozí až desetitisícová pokuta.

Reklama

Výběr článků

Načítám