Hlavní obsah

V Náchodě někdo střílí kuličkami po lidech, policie hledá černé BMW

– Náchod
Právo,

Náchodská policie prošetřuje oznámení o střílení z okna černého BMW po kolemjdoucích. Poslední případ se stal v úterý večer, kdy se na policisty obrátil zasažený muž. Podle policie by mohlo jít o střelbu gumičkami či kuličkami.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme oznámení, že na muže někdo bezhlučně vystřelil z projíždějícího automobilu a trefil ho do ruky, na které mu udělal modřinu. Předmět, který jej zasáhl, ani zbraň, ze které byl vystřelen, zatím policisté neznají. Údajně měla posádka černého BMW po lidech v ulicích střílet gumičkami či kuličkami,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policisté po voze, který odjel směrem ke státní hranici s Polskem, bezúspěšně pátrali. „Policisté nyní žádají všechny, kteří mají stejnou či podobnou zkušenost, aby se dostavili na obvodní oddělení k podání svého svědectví. Policisté incident prověřují jako přestupek proti občanskému soužití,“ pokračovala Prachařová.

Z diskusí na sociálních sítích zatím policisté získali určité poznatky, že již v několika předešlých případech někdo z automobilu s polskou poznávací značkou po lidech v Náchodě „střílel“ a způsobil jim modřiny. Vždy se mělo jednat o tmavý (černý) vůz značky BMW.

„Střílení po lidech čímkoli je nepřípustná zábava a toto jednání je protiprávní. A to i v případě, že nikoho nezraní. Útočníkovi hrozí sankce jako peněžitá pokuta, propadnutí věci nebo zákaz činnosti či vykázání,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám