Hlavní obsah

Pražské metro řídily za plného provozu dvě dívky, podnik slibuje nekompromisní reakci

Novinky, kub
Aktualizováno

V rámci cestovatelského závodu LowCost Race se v minulých dnech dostaly za plného provozu do kabiny jedné ze souprav pražského metra dvě mladé dívky a strojvedoucí jim dovolil vlak i řídit. Na případ v úterý upozornil server blesk.cz. Dopravní podnik mluví o hrubém porušení pracovní kázně a nekompromisním řešení.

Dívky v rámci závodu řídily pražské metro.

Článek

„Nebudete věřit, koho jsme si stoply,” říkají dívky na videu, které uveřejnily na stránkách zmíněného závodu pod přezdívkou svého týmu Black Ginger! Ze záběrů jasně plyne, že se za plného provozu dostaly do kabiny jedné ze souprav metra a její strojvedoucí je navíc nechal vlak i ovládat.

Na video podle Blesku upozornil jeden z pohoršených cestujících, který se obrátil na několik redakcí. Ve svém vzkazu poukazuje zejména na bezpečnost provozu. „Byla tak ohrožena bezpečnost stovek pasažérů,” napsal.

Mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková však Blesku sdělila, že bezpečnost provozu ani pasažéři nebyli bezprostředně ohroženi. „Z hlediska norem a předpisů je však toto samozřejmě nepřípustné,“ uvedla a dodala, že se jedná o selhání strojvedoucího a hrubé porušení pracovní kázně.

„Tento incident budeme řešit rychle a nekompromisně,“ uvedla dále Řehková.

Video už viděli také pražští policisté, kteří se jím zabývají. „Na základě informací od médií se nyní policisté případem zabývají a zjišťují, zda se jedná o protiprávní jednání, či nikoli,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Zmíněný tým ze soutěže nakonec odstoupil, a to po smrti jiné Češky, která se tohoto klání založeného na cestování za co nejméně peněz rovněž účastnila. Ta zemřela v sobotu večer v Rakousku u Krimmelského vodopádu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám