Hlavní obsah

Náraz odhodil zaparkovanou dodávku na dvě chodkyně

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červenka

Do tří aut zaparkovaných na chodníku narazil postupně v neděli odpoledne devětačtyřicetiletý řidič osobního auta Škoda Superb v Července na Olomoucku. Jedno z nabouraných aut náraz odhodil na dvě chodkyně, které utrpěly zranění, zdravotníci ošetřili rovněž spolujezdkyni viníka nehody.

Foto: Policie ČR

Nehoda se stala na Vítězné ulici v Července

Článek

Právo o nehodě informovala v pondělí policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že postihu se nevyhnou ani majitelé nabouraných aut, protože na chodníku neměla co dělat. Nehoda se stala na Vítězné ulici.

„Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Škoda Superb, které jelo ve směru od Litovle, z prozatím přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru a narazilo postupně do tří zaparkovaných vozidel Škoda Fabia, Opel Vivaro a BMW,” uvedla mluvčí.

Vozidlo Opel Vivaro bylo podle ní po střetu se superbem odhozeno ve směru jízdy a narazilo do dvou chodkyň (66letá a nezletilá), které stály za ním.

Dechové zkoušky alkohol nepotvrdily

„Při nehodě došlo ke zranění obou chodkyň a spolujezdkyně z vozidla Škoda Superb,” konstatovala Urbánková. Alkohol byl podle ní u řidiče Škody Superb i 66leté chodkyně vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Celková škoda je předběžně odhadována na 170 000 korun.

„Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření. Řidiči, jejichž vozidla byla zaparkovaná na chodníku, se dopustili přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,” dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám