Hlavní obsah

Houbař bloudil celou noc v lese

• Aktualizováno
Právo, orh

Strastiplné zážitky z houbaření má 75letý důchodce z Prachaticka. V sobotu odpoledne se vydal autem na hřiby k obci Lipka na Šumavě, celou noc po něm pátrali policisté, a objevil se až kolem desáté hodiny v neděli dopoledne.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pán vylezl sám z lesa a naštěstí je zdravý,“ informovala Právo v neděli dopoledne jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Senior se ztratil v hlubokých lesích v lokalitě Švajglovy Lady a žena nahlásila jeho zmizení kolem desáté hodiny večer. Pak se po něm rozjela rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojili kromě policistů také dobrovolní hasiči, městská policie, pracovníci horské služby a Národního parku Šumava.

Za celou noc, kdy prohledávali les, nebylo po houbaři ani vidu ani slechu. Houbař u sebe neměl ani mobilní telefon, takže ho nemohl nikdo kontaktovat. Nakonec po mnoha hodinách, našel cestu sám.

„Není to první případ, kdy se při hledání hub v letošní sezóně někdo ztratil. Hledali jsme už i malé dítě. Návštěvníky lesa a sběratele hub, aby si na své procházky a výlety brali mobilní telefony, aby byli v kontaktu se svými nejbližšími,“ dodala Uhlířová.

Reklama

Výběr článků

Načítám