Hlavní obsah

Uprchlé šelmy uspali veterináři třemi ranami, zvířata si klec zřejmě otevřela sama

– Hradec Králové • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, lž

Dva tygři a lev utekli v pondělí z klece v Bioparku na Hradecku. Policisté prohledávali park, ve kterém se zvířata nacházela, a našli je pod borovicí. Tam je uspali tři veterináři třemi střelami najednou. Zvířata si podle policie otevřela sama.

Policejní zásah v BioparkuVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Zvířata utekla krátce před desátou hodinou z Bioparku Štít. „Utekli z klece dva tygři a jeden lev. Na místě zasahovalo osm policejních hlídek, zásahová jednotka a vrtulník. Před 13. hodinou byli uspáni. Nebezpečí pominulo,” uvedla policie na Twitteru.

„Podle našich informací to jsou zvířata z cirkusu a tady čekala na převoz do jiného státu. Z prvních informací vyplývá, že si sama zvířata otevřela jisticí páčku klece. Právní kvalifikace nebyla dosud stanovena,“ doplnila mluvčí policie Iva Kormošová. Připraven byl i vrtulník v případě, že by zvířata utekla mimo areál.

Policista o zásahu veterinářůVideo: Ludmila Žlábková, Právo

Podle spolumajitelky bioparku Jitky Brusové byly šelmy nalezeny pod borovicí. „Zvířata v klidu ležela na jednom místě pod borovicí v oploceném areálu Bioparku. Čekalo se na třetího veterináře, šelmy byly uspány všechny tři najednou, aby nedošlo k nějakému problému,” řekla ČTK Brusová.

Foto: Právo

Policejní zásah v Bioparku, kde utekla trojice zvířat

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Policisté prohledávají park

Podle ní byla klec poškozena. „Mříže u klecí jsou vylomené, budeme zjišťovat, jak se to mohlo stát,” dodala spolumajitelka parku. Nevyloučila, že by mohlo jít o technickou závadu.

Foto: Biopark Štít

Lev africký, kterého chovají v Bioparku.

Areál je v létě každé pondělí zavřený a návštěvníci tam nebyli.

Biopark Štít je podle údajů na webové stránce soukromé chovné zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhynutím. Biopark vznikl v roce 2014. Nachází se ve vesnici Štít, která leží nedaleko Chlumce nad Cidlinou. Kromě tygrů a lva tam chovají také levharty, pumu, kočkodany, lemury, makaky a další zvířata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám