Hlavní obsah

Muž v Praze přepadl a okradl mladou dívku, bil ji do obličeje. Policie hledá svědka

Novinky, luh
Praha

Devětadvacetiletý muž přepadl v Praze na konci června mladou dívku, několikrát ji udeřil a obral ji o několik stovek korun. Následně z místa utekl směrem ke stanici metra Hůrka. Přestože policisté již podezřelého vypátrali, žádají o pomoc svědka, který měl potkat podezřelého v metru, informoval ve středu mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá svědka loupežeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal deset minut po půlnoci 29. června mezi ulicemi Volutová a Kodymova v Praze. Podezřelý devětadvacetiletý muž zde měl přepadnout osmnáctiletou dívku.

Měl ji přepadnout zezadu a chytit kolem krku, přičemž ji povalil na zem. Dívka začala křičet, podezřelý proto dívku několikrát uhodil do obličeje, sebral jí několik stovek korun a z místa utekl směrem k metru.

Právě metrem přijel podle policie do stanice hledaný svědek, který se měl s podezřelým pravděpodobně potkat. „Za určitých okolností mohl být tento muž dokonce na dohled místa loupeže v době jejího spáchání, a tudíž by byl jednoznačně očitým svědkem. Dohledat tohoto mladého muže se ale kriminalistům zatím nepodařilo,“ sdělil Hulan.

Útočníkovi hrozí až 10 let

Policisté podezřelého muže, který dívku přepadl, vypátrali v oblasti Prahy 5 Košíře. Je podezřelý z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až 10 let vězení. „Nicméně kriminalisté musí mít vždy každý delikt řádně prověřený, prošetřený a zadokumentovaný tak, aby případné sdělení obvinění mělo odpovídající relevanci,“ zdůvodnil mluvčí pátrání po svědkovi.

„Proto ho nyní touto formou prosíme o to, aby se kriminalistům přihlásil prostřednictvím linky tísňového volání nebo na kterékoli policejní služebně. Stejně tak apelujeme na známé či kamarády tohoto důležitého svědka,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám