Hlavní obsah

Parta mladých ničila v Praze značky. Muž je napomenul a dostal pěstí

– Praha

Napadení kopem a pěstí si vysloužil v červnu 58letý muž v Praze, který napomenul skupinku mladých lidí, která ničila dopravní značky a sanitku. Útočník se po činu schoval ve večerce, odkud pak utekl. Policie ve středu požádala o pomoc při pátrání.

Muž podezřelý z napadení se schoval ve večerceVideo: Policie ČR

 
Článek

Parta dvou mladíků a dvou dívek 30. června po půlnoci procházela Botičskou ulicí, kde se bavili poškozováním značek a zaparkované sanitky. Spatřil je kolemjdoucí, který je napomenul.

„Se zlou se ale potázal. Jeden z mladíků k němu totiž přiběhl a bez jakýchkoli skrupulí ho nakopl do oblasti břicha a návdavkem mu přidal ještě ránu pěstí do obličeje,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Od dalšího napadání byl útočník odrazen svědkem, který přiběhl na pomoc zraněnému muži. Pachatel pak utekl do večerky, kde prodavačce namluvil, že se sám stal obětí. Ta prodejnu zamkla a schovala ho. Když nebezpečí chycení pominulo, mladík poděkoval a v klidu odešel.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení se schoval ve večerce

„Událost momentálně prošetřují policisté pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ požádal Hulan.

Hledanému mladíkovi hrozí v případě odsouzení trest až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám