Hlavní obsah

Recidivista na Karvinsku bodl mladíka do plíce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

O velkém štěstí může mluvit třiadvacetiletý mladík, kterého při rvačce na Karvinsku pobodal o deset let starší muž. Mladík utrpěl poranění plíce a skončil v nemocnici. Několikrát trestaný útočník skončil ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K potyčce došlo okolo půlnoci ve čtvrtek 5. července poblíž křižovatky ulic 1. máje a Národní třídy v Havířově. Proč se muži pustili do bitky, policie nesdělila.

„Starší ze dvojice během vzájemného fyzického napadání poškozeného úmyslně pořezal nejprve na hřbetu ruky a poté mu zasadil bodnou ránu do hrudníku. Bodnutím nožem s délkou čepelí sedm centimetrů mu způsobil vážné zranění plíce,“ popsala v pondělí policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že napadený musel být hospitalizován na specializovaném zdravotnickém pracovišti. „Jen shodou okolností šťastných náhod nedošlo k mnohem závažnějšímu zranění či zasažení dalších životně důležitých orgánů,“ potvrdila.

Násilníka už policisté obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, soud už na muže uvalil vazbu. Podle policistů byl útočník v minulosti už třináctkrát odsouzen pro majetkovou i násilnou trestnou činnost. Nyní hrozí nenapravitelnému recidivistovi až 10 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám