Hlavní obsah

V centru Prahy se srazily tramvaje, 23 lidí bylo zraněno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dvě tramvaje se střetly v pátek po poledni v centru Prahy. Dvacet lidí bylo lehce zraněno, tři středně těžce. Záchranáři na místo povolali speciální automobil pro ošetřování více zraněných.

V Praze se v Ječné ulici srazily dvě tramvajeVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před 13. hodinou ve frekventované Ječné ulici na zastávce Štěpánská, kde jedna souprava zezadu nabourala do druhé.

Foto: Karolína Brodníčková, Právo

Nabourané vozy tramvaje v Ječné ulici.

„Při srážce tramvají utrpělo zranění 23 osob. Z toho se 20 osob zranilo lehce, tři osoby utrpěly středně těžká zranění. Většinou se jednalo o pohmoždění krční páteře, hlavy a hrudníku. Všichni pacienti byli při vědomí,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů, jedna lékařská posádka, inspektor a speciální vůz Atego, který záchranná služba využívá při větších nehodách.

Foto: Karolína Brodníčková, Právo

Záchranářský vůz Atego na místě nehody.

K nehodě vyjeli také hasiči. „Vyproštění osob nebylo potřeba, na místě jsou hasiči pražského dopravního podniku, kteří provedou zajištění nehody. My asistujeme záchranářům při transportu zraněných osob do sanitních vozů,“ doplnil mluvčí hasičů Martin Kavka.

„Ve směru ke Karlovu náměstí se srazily dvě tramvaje, jedna narazila do druhé, do před ní stojící. Příčiny nehody budou policisté vyšetřovat,” řekl policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že auta jezdí jedním pruhem.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala byla škoda vyčíslena na pět miliónů korun.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V Praze se v Ječné ulici na zastávce Štěpánská srazily dvě tramvaje.

Provoz byl obnoven kolem 15:30. Odkloněné tramvajové linky se vrátily na své tratě. Spoje nabíraly až několik desítek minut zpoždění.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vlivem nárazu do sebe narazily i spřažené vozy jedné soupravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám