Hlavní obsah

Muž v Ostravě skočil s devítiletým dítětem z okna. Oba jsou po smrti

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, plk

Osmadvacetiletý muž zemřel ve čtvrtek v podvečer v Ostravě po pádu z okna. Vyskočil z něj i s devítiletým dítětem v náručí, které stejně jako jeho příbuzný zemřelo. Smrt dítěte šetří policisté jako vraždu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo kolem 19. hodiny v Ostravě. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že příbuzný měl i s dítětem vyskočit z okna domu. V důsledku pádu z výše větší než 20 metrů utrpěli oba smrtelná poranění,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Dodala, že k objasnění okolností události zahájili policisté úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy.

„Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které budou zkoumat znalci,“ nastínila. Vyšetřovatelé už vyslechli i svědky hrůzného činu a nařídili soudní pitvy zesnulých.

„Policisté pokračují v objasňování všech okolností skutku stejně jako jeho motivu,“ doplnila.

Lidmi smrt dvojice otřásla

Smrt muže a dítěte otřásla desítkami obyvatel ostravské části Výškovice, kde k tragédii došlo. Podle informací Práva šlo o otce a dceru, jak přesně zemřeli, není ale zcela jasné.

Mezi obyvateli domu koluje hned několik verzí. Podle jedné byl otec s dcerou na návštěvě u sestry. „Pak z okna na chodbě v 10. patře vyhodil tu holku a hned nato za ní sám skočil,“ vykládal návštěvník místní večerky.

S jeho tvrzením souhlasí výpověď jedné z obyvatel domu, která viděla mrtvá těla před vchodovými dveřmi do domu. „Ta holčička ležela tady na betonu, on až pod schody,“ popisovala žena, která poznamenala, že to byla hrůza. I podle ní muž v domě nebydlel. „Podle fotky, co ukazovala policie, jsem ho neznala, odtud asi nebyl,“ krčí rameny nájemnice.

Jiní nájemníci ale tvrdí, že muž při skoku držel dítě za ruku či že ho měl v náručí. Jisté je, že kvůli vyšetřování tragédie museli obyvatelé dvanáctipatrový dům obcházet a chodit zadním vchodem. „Pár hodin potom jsem šla na noční. Všude tu byly policejní pásky, musela jsem jít zadem,“ poukázala další z obyvatel domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám