Hlavní obsah

Puma je stále na útěku. Nechoďte do lesů, vyzývá radnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvouletá puma, která ve čtvrtek odpoledne utekla ze zooparku ve Zvoli u Prahy, je stále na útěku. I přes pátrací akci se ji do ranních hodin nepodařilo chytit. Oznámilo to vedení radnice na svých webových stránkách.

Reportáž s majitelem zooparku z loňského srpnaVideo: Novinky

 
Článek

„Zaběhlou pumu se nepodařilo do ranních hodin odchytit. Podle chovatele se jedná o dospělého samce, který je bázlivý a nevyhledává kontakt s lidmi. Váží přibližně 55 kg. Ve volné přírodě se nikdy nepohyboval a neumí si obstarat potravu,“ uvedla radnice.

Puma je zvyklá na lidská obydlí, a tak se k nim pravděpodobně může přibližovat. Radnice však upozorňuje, aby se lidé ke zvířeti nepřibližovali a kontaktovali ředitele zooparku Tomáše Macháče na telefonu 732 906 413, případně rovnou tísňovou linku policie 158.

„Nedoporučujeme návštěvu lesa v okolí obce a volný pohyb psů,“ varovala radnice.

Stavby jsou načerno 

Puma utekla ve čtvrtek po jedné hodině odpoledne a ihned byla informovaná policie a radnice. Podle čtvrtečního vyjádření ředitele Macháče je to jiné zvíře, než které uteklo loni v červenci.

Zoopark má povolení na chov zvířat, ale stavby tam stojí nelegálně. Stavební úřad loni Machačovi nařídil stavby v zooparku odstranit, což neučinil.

„Stavební úřad si pohrával s myšlenkou, že prodlouží lhůtu na odstranění o dva roky. Něčím to podmiňoval, chovatel nic z toho nesplnil. Na základě stížnosti na krajský úřad byl stavební úřad napomenut, že jedná nesprávně a že má přejít k odstranění těch staveb, že by zoo zanikla. Bohužel nic z toho se nestalo,“ řekl ve čtvrtek starosta Miroslav Stoklasa.

Reklama

Související témata:

Související články

Ze zooparku u Prahy utekla puma

Sedmiměsíční mládě pumy uteklo v noci na pondělí ze zooparku ve Zvoli u Prahy. Ředitel zooparku Tomáš Machač uvedl, že klec poškodil neznámý pachatel.

Výběr článků

Načítám